Tu tries

Tipus recollida: Contenidors a carrer

Localització: Vic

Núm habitants: 46.214


Públic objectiu: Ciutadania en general

Entitat organitzadora: Ajuntament de Vic

En el marc de la campanya ‘Tu tries’ s’han desenvolupat bosses de ràfia per a dipositar el vidre i els residus que van a la fracció multiproducte a les llars. Les bosses es reparteixen a través de carpes informatives instal·lades al carrer i a través de visites porta a porta a diferents comunitats veïnals. També es fa entrega de les bosses durant les formacions que es realitzen amb la ciutadania (a través d’associacions de veïns, entitats socials, etc.) sobre com s’ha de reciclar. 


Una altra de les accions importants d’aquesta campanya és el disseny de papereres de cartró per a posar el multiproducte a les escoles i centres cívics. S’entreguen a demanda a principis de curs i es contempla una visita als equipaments per verificar que se’n fa un bon ús. També els contenidors multiproducte han estat reforçats amb adhesius amb pictogrames per a facilitar-ne la identificació. 


L’Ajuntament de Vic ja té a la seva disposició l’escape room educatiu ‘Actuem contra el canvi climàtic’. Es tracta d’un material educatiu que volta per a les escoles per a fer reflexionar sobre temàtiques com la recollida selectiva, el malbaratament alimentari o la contaminació de l’aire. Amb aquesta campanya es desenvolupen noves proves de l’escape room relacionades amb la fracció multiproducte (continguts, plafons, fitxes, cadenats...). Al final de les proves s’entrega un bolígraf a tots els participants fabricat amb plàstic reciclat. 

Bossa multiproducte per facilitar la recollida selectiva domèstica 

Paperera multiproducte de cartró per facilitar la recollida selectiva a les escoles i als centres cívics 

Bolígraf promocional de la campanya per als participants a l’escape room fabricat amb plàstic reciclat 

Disseny i producció de materials per a l’escape room a les escoles amb informacions sobre la fracció multiproducte 

VEURE CAMPANYES EN EL MAPA