Soc sostenible. Ets tu qui no ho fas bé?

Tipus recollida: Contenidors a carrer

Localització: Tordera

Núm habitants: 16.937


Públic objectiu: Ciutadania en general

Temporalitat de la campanya: 3 mesos

Any de desenvolupament: 2021

Entitat organitzadora: Ajuntament de Tordera

L’Ajuntament de Tordera aprofita parcialment l’eslògan d’una campanya que va desenvolupar l’any 2017 amb bons resultats per a reforçar la recollida selectiva de residus municipals i reduir l’incivisme. Amb l’eslògan ‘Soc sostenible. Ets tu qui no ho fas bé?’ es busca la reflexió apel·lant de nou el veïnat incívic que encara embruta la feina feta per la majoria i premiant la ciutadania que ho fa correctament. D’una banda, es desenvolupa una campanya d’informació a peu d’illa amb un equip d’educació ambiental per corregir les accions incorrectes a l’hora de dipositar els residus, lliurar material informatiu de suport i premiar les bones pràctiques. 


D’altra banda, es crea un espai de participació ciutadana digital per recollir queixes o suggeriments del veïnat pel que fa al sistema de recollida i gestió de residus municipals i, paral·lelament, recollir idees cocreatives de la ciutadania que contribueixin a una millora en la gestió dels residus i a la nova estratègia de residu zero. 


El material que s’utilitza per a la campanya són tríptics informatius i rètols difusors, bosses i xapes i tasses de cafè. Pel que fa als canals de difusió la campanya es difon a través de mitjans de comunicació online, el butlletí mensual SENTIM, Facebook, la Ràdio Tordera i les xarxes socials. 

Materials amb aplicació de la imatge de la campanya per lliurar a la ciutadania 

VEURE CAMPANYES EN EL MAPA