Si selecciones bé, tot encaixa

Tipus recollida: Contenidors a carrer

Localització: Figueres

Núm habitants: 141.339


Públic objectiu: Ciutadania en general

Temporalitat de la campanya: 6 mesos

Any de desenvolupament: 2021

Entitat organitzadora: Consell Comarcal de l'Alt Empordà

La quantitat i la qualitat de la recollida selectiva són els eixos centrals d’aquesta campanya de reforç que dona continuïtat a una altra campanya desenvolupada el 2020. Amb els diferents impactes que es duen a terme es pretén que la població redueixi l’ús del contenidor gris, participi en el correcte funcionament de la recollida selectiva i conegui el concepte economia circular i una sèrie de comportaments associats. 


La campanya està pensada per ser desenvolupada en dues fases. En una primera es col·loquen adhesius als contenidors per a recordar què va i què no va a cada un d’ells. En una segona fase s’incideix amb el missatge ‘Si selecciones bé, tot encaixa’ i s’editen diferents suports com un imant amb els principals residus que van a cada contenidor i un joc de xarranca i cartelleria per a explicar els conceptes bàsics de l’economia circular. 


Aquestes accions físiques també tenen suport online, amb una pàgina web específica de la campanya i a les xarxes socials. En l'àmbit audiovisual es contemplen dos formats de vídeos: un de difusió general per publicar a Youtube, i una sèrie de petits clips dirigits al públic juvenil per a les xarxes amb el concepte ‘I tu, com ho fas encaixar?’. En aquest cas es convidarà als usuaris de les xarxes a elaborar els seus propis vídeos amb diferents tècniques (stop motion, vídeos tik-tok amb música i coreografia, etc.) i a compartir-los.  


Per reforçar la campanya també es contempla la difusió en premsa local i la comunicació pels grups de difusió de missatgeria instantània que molts dels ajuntaments utilitzen per dirigir-se a les seves veïnes i veïns. 

Adhesius vinílics per als contenidors metàl·lics de sistema de càrrega posterior per tal de recordar a la ciutadania quins residus van a cada contenidor
 
Trencaclosques amb imants sobre reciclatge 
 
 
 
 
VEURE CAMPANYES EN EL MAPA