La Noguera cuidem-la

Tipus recollida: Contenidors a carrer

Localització: Balaguer

Núm habitants: 39.376


Públic objectiu: Escoles

Temporalitat de la campanya: 3 mesos

Any de desenvolupament: 2021

Entitat organitzadora: Consell Comarcal de la Noguera

Des del Consell Comarcal de la Noguera s’ha desenvolupat una campanya per a totes les escoles de la comarca per tal de conscienciar i sensibilitzar els infants de la importància de la prevenció, recuperació i reciclatge dels residus. 


La campanya utilitza el joc com a recurs didàctic i consta de tres models de joc adaptats a les diferents edats de l’alumnat. Els infants d’educació infantil aprenen sobre la selecció de residus domèstics amb el joc ‘Busca el reciclatge’ d’una forma lúdica i divertida. L’alumnat de cicle inicial i mitjà repassa les diferents fraccions, coneix els beneficis del reciclatge i investiga sobre el destí final dels residus amb el joc ‘Atrapa el reciclatge’. Ambdues dinàmiques es duen a terme entre l’aula i el pati i tenen una durada d’una hora aproximada. 


L’alumnat de cicle superior de primària i ESO treballa dins l’aula amb el taller ‘Encerta-la amb els residus’ i els seus continguts comprenen també les deixalleries i els abocadors. 

Carmanyola serigrafiada amb la imatge de la campanya que rep l’alumnat de primària per haver participat en l’activitat 
 
Embolcall d’entrepans amb la imatge de la campanya que rep l’alumnat des de 3r de primària fins a 2n de batxillerat i cicles formatius per haver participat en l’activitat 
 
Continguts i materials dels 3 jocs que han estat elaborats per un equip tècnic del Consell Comarcal 
 
Imatge de l’activitat a les aules 
 
 
 
 
 
 
VEURE CAMPANYES EN EL MAPA