Tu tries

Tipus recollida: Contenidors a carrer, Porta a porta domèstic

Localització: Vic

Núm habitants: 154.559


Públic objectiu: Ciutadania en general

Temporalitat de la campanya: 12 mesos

Any de desenvolupament: 2021

Entitat organitzadora: Consell Comarcal d'Osona

El Consell Comarcal d’Osona pretén augmentar la quantitat d’envasos lleugers, paper i cartró i vidre recollits selectivament als seus municipis, així com millorar la qualitat de la fracció multiproducte.  


Per tal de facilitar la recollida de residus municipals a les llars, es produeixen bosses de ràfia multiproducte i de vidre per als municipis amb recollida selectiva amb contenidors, i rotlles de bosses de plàstic per entregar als municipis on està implementat el porta a porta. L’entrega de les bosses es completa amb un tríptic informatiu, un magnètic i un cartell que recorda quin tipus de residus forma part de cada fracció. 


En el marc d’aquesta campanya l’Ajuntament de Vic ha desenvolupat noves proves per a ampliar i complementar un escape room educatiu sobre el canvi climàtic que ofereix a les escoles. El joc transmet una sèrie de reptes que generen reflexió a l’alumnat sobre la contaminació de l’aire, el malbaratament alimentari o la recollida selectiva del multiproducte, entre d’altres. Els participants són premiats amb un bolígraf produït a partir de plàstic reciclat. 


A més a més, des de Vic s’ha optat per a implementar papereres multiproducte de cartró per a ubicar a les escoles i als centres cívics del municipi.   

Model de bosses de ràfia pel multiproducte i pel vidre per facilitar la recollida selectiva a les llars 
 
Tríptic informatiu per recordar els residus que formen part del multiproducte (envasos lleugers i paper i cartró) 
 
Magnètic en format iconogràfic per a recordar els residus que formen part del multiproducte 
 
Adhesius pels contenidors de multiproducte al municipi de Vic 
 
Materials per a l’escape room educatiu ‘Actuem contra el canvi climàtic’ per a les escoles de Vic 
   
 
 
 
 
 
 
VEURE CAMPANYES EN EL MAPA