Escoles més verdes

Tipus recollida: Contenidors a carrer, Porta a porta comercial

Localització: Vielha e Mijaran

Núm habitants: 10.175


Públic objectiu: Ciutadania en general, comerços i escoles

Temporalitat de la campanya: 1 mes

Any de desenvolupament: 2021

Entitat organitzadora: Conselh Generau d'Aran

L’any 2021 el Conselh Generau d’Aran aposta per desenvolupar dues campanyes paral·leles per millorar les taxes de reciclatge municipals. D’una banda, es treballa una proposta educativa en format tallers per arribar a la ciutadania a través dels infants, alhora que se’ls educa en el reciclatge directament als centres educatius. Cal destacar que tant l’Institut d’Aran com totes les escoles de primària de la Val d’Aran estan en tràmits per ser incloses dins el projecte d’escoles Verdes, fet que facilita aquest tipus de campanyes, ja que la sostenibilitat entra dins els objectius principals dels centres.  En el marc d'aquests tallers als infants se'ls mostren infografies i un vídeo per tal d'explicar el viatge que fa un residu com el vidre des dels contenidors del carrer a les plantes de reciclatge.


Els materials i les activitats s'han treballat tenint en compte les necessitats reals de les escoles i de forma directa o indirecta hi han participat fins a 1.224 infants i uns 80 professionals de l'educació. Les accions s'han centrat en temàtiques com la recuperació i la reducció de l'alumini, el reciclatge del paper i cartró emprat a les escoles i la importància del reciclatge dels envasos i del vidre als centres educatius de la Val d'Aran. A més a més, a posteriori, tot el material creat específicament per aquesta campanya s'ha posat a disposició de totes els escoles perquè se'n pugui fer ús sempre que es necessiti.


D’altra banda, es dissenya una campanya per incidir en la correcta gestió dels residus en grans establiments comercials amb visites als establiments. També es pretén aprofitar aquestes visites per donar a conèixer els contenidors vacri i el seu funcionament. En aquest cas, la sensibilització també es fa a partir d'una infografia i d'un vídeo.


 

Mostra d'una de les accions sobre sensibilització de l'ús del plàstic a les escoles

Mostra d'un taller de paper reciclat a les escoles

Exemples de les noves papereres lligades al contenidor d'envasos

Infografia educativa sobre la fracció d'envasos

Infografia educativa sobre el paper reciclat

Infografia resum del procés de reciclatge del vidre

Cartell promocional pels establiments per promoure i incentivar l'ús del sistema vacri

VEURE CAMPANYES EN EL MAPA